Διδάσκοντας ταυτόχρονα σε δύο έδρες

Καθηγητές που εργάζονται σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια περιγράφουν τα οφέλη της παράλληλης απασχόλησης

Απόστολος Λακασάς

14.12.2022 • 14:13

«Καλούμαι να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα σε δύο εκπαιδευτικά συστήματα. Ερχομαι σε επαφή με διαφορετικά ακαδημαϊκά περιβάλλοντα. Και αυτό είναι δύσκολο, αλλά και μεγάλο κέρδος. Η δυνατότητα που έχω να δουλεύω σε δύο ΑΕΙ, ένα στην Ελλάδα και ένα στο εξωτερικό, μου επέτρεψε να μη μεταναστεύσω», λέει στην «Κ» ο Μάνος Καραγιάννης. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο King’s College London.

«Επέστρεψα στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, το 2014, διατηρώντας τη θέση μου στο εξωτερικό. Δεν έκοψα το νήμα με το έργο που είχα φτιάξει στο εξωτερικό, με τους φοιτητές και την ερευνητική μου ομάδα», προσθέτει στην «Κ» ο Μανώλης Γεωργούλης, καθηγητής στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου. Continue reading “Διδάσκοντας ταυτόχρονα σε δύο έδρες”

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Βιογραφικό

Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α
Απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων – ΣΝΔ, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της
Ναυτικής Σχολής Πολέμου Ανωτέρων – ΝΣΠ και του NSCS του United States Navy
– USN
Οργάνωσε την Ελληνική αποστολή που διοίκησε την European Union Monitoring
Mission – EUMM της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας κατά την
διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 1994
Μετά την αποστρατεία του υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics
– EEL,(επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) που αποτέλεσε
Παράρτημα του “International Society of Logistics Engineers – SoLE-USA”, πρώτος
εκλεγμένος πρόεδρος της Εταιρείας (“Athina Chapter”), Διευθυντής Ελλάδος του
Society of Logistics Engineers (SoLE) από το 1995 έως το 2000, Διευθυντής
Commercial Logistics του διεθνούς SoLE τα έτη 2000-2002.
Continue reading “ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ”

Η Αναγέννηση των Ναυπηγείων μας

του Γιάννη Μαρίνου

 Σαβ, 17 Δεκεμβρίου 2022 – 08:45

Μετά από δεκαετίες μιζέριας, τεράστιων ζημιών και βαρύτατου κόστους για το Δημόσιο και την εθνική οικονομία φαίνεται ότι ζούμε μια νεκρανάσταση. Τα ναυπηγεία μας το ένα μετά το άλλο επανενεργοποιούνται και υπόσχονται αμοιβαία επωφελή συνεργασία με την ελληνική εμπορική ναυτιλία.

Και καθώς η τελευταία είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως, λογικά θα εξασφαλίσει πελατεία και στα ελληνικά ναυπηγεία, αρκεί αυτά να προσφέρουν διεθνείς τιμές, συνέπεια και το προσωπικό τους να ξεχάσει τις συνεχείς απαιτήσεις και τις αλλεπάλληλες απεργίες που έδιωξαν από τα ναυπηγεία μας την πελατεία τους.
Continue reading “Η Αναγέννηση των Ναυπηγείων μας”

“Balkans & Black Sea Forum” , 13-14 December 2022

Athens, December 9, 2022

Dear Members,

I wish to inform you of the forthcoming “Balkans & Black Sea Forum” which will be held at the Acropolis Museum in Athens next week. In the context of IENE’s cooperation with the “Balkans & Black Sea Forum” and as I shall be chairing the first session of the conference on Tuesday morning, December 13, the organisers have kindly extended an invitation to interested IENE members who may wish to attend the event.

Continue reading ““Balkans & Black Sea Forum” , 13-14 December 2022”

Εκατό συμφωνίες με ΑΕΙ των ΗΠΑ

Φοιτητές του ΕΜΠ θα σπουδάζουν και στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ και θα παίρνουν πτυχίο από τα δύο ιδρύματα, το Μετσόβιο και το αμερικανικό. Ανάλογο πρόγραμμα σχεδιάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι φοιτητές θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια για σπουδές ενός χρόνου κάνοντας παράλληλα και πρακτική άσκηση σε εταιρείες του Λος Άντζελες. Θερινά σχολεία και μικρής διάρκειας προγράμματα θα οργανωθούν στη Λήμνο, ενώ το αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής ΑΠΘ «διεκδικείται» από πέντε αμερικανικά πανεπιστήμια. Πάνω από 100 «διαφόρων τύπων» συμφωνίες, όπως αναφέρθηκε στην «Κ» από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και των πανεπιστημίων, «έκλεισαν» τα ελληνικά ΑΕΙ κατά το πρόσφατο ταξίδι εκπροσώπων 30 αμερικανικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Continue reading “Εκατό συμφωνίες με ΑΕΙ των ΗΠΑ”

Άποψη του Κ. Ν. Σταμπολή στην «Κ»: Η γεωπολιτική ασπίδα των ενεργειακών διασυνδέσεων

Πολύ μεγάλη σημασία, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, έχει ο υπό ανάπτυξη αγωγός αερίου EastMed

https://www.kathimerini.gr/economy/562145692/apopsi-toy-k-n-stampoli-stin-k-i-geopolitiki-aspida-ton-energeiakon-diasyndeseon/