Δημογραφικές εξελίξεις και ανάπτυξη της υπαίθρου


Η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Δημογραφικές εξελίξεις και ανάπτυξη της υπαίθρου” και σας προσκαλεί να την παρακολουθήσετε, την Παρασκευή 23 Μαΐου 2025, στις 8:00 μ.μ., στον Χώρο Εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Η εκδήλωση αποσκοπεί να αναδείξει τις δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και ιδιαίτερα η ελληνική περιφέρεια, καθώς και τις δυνατότητες στήριξης και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, ως κρίσιμος παράγοντας βιωσιμότητας της υπαίθρου.

Ομιλητές:

🔹 Δρ Βύρων Κοτζαμάνης
Καθηγητής Δημογραφίας, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Θέμα: «Δημογραφικές εξελίξεις και προκλήσεις σε εθνικό – περιφερειακό επίπεδο»
Ο Δρ Κοτζαμάνης είναι από τους κορυφαίους Έλληνες δημογράφους, με μακρά ακαδημαϊκή πορεία και πλούσιο ερευνητικό έργο στους τομείς της πληθυσμιακής ανάλυσης και των δημογραφικών πολιτικών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και διεθνών ερευνητικών έργων και είναι επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας Πληθυσμιακών Μελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

🔹 Δρ Μιλτιάδης Νεκτάριος
Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Θέμα: «Ανάπτυξη και ασφάλιση του αγροτικού τομέα»
Ο Δρ Νεκτάριος έχει διατελέσει πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και διοικητής του ΙΚΑ. Με εξειδίκευση στην κοινωνική ασφάλιση και τη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και συμμετοχή σε πολιτικές προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της κοινωνικής προστασίας στην ύπαιθρο.

 

Πρωινός καφές με τον «Mr κυβερνοασφάλεια» Μιχάλη Μπλέτσα

Γεννήθηκε στα Χανιά, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, το «Καρντασιστάν» όπως την ονομάζει και διέπρεψε στις ΗΠΑ και στο MIT
Συνέχεια άρθρου “Πρωινός καφές με τον «Mr κυβερνοασφάλεια» Μιχάλη Μπλέτσα”

Σύρος: Σχεδιάζοντας το αύριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου γαλουχούνται οι ντιζάινερ των προϊόντων και των υπηρεσιών του μέλλοντός μας

Συνέχεια άρθρου “Σύρος: Σχεδιάζοντας το αύριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου”

Τεχνητή νοημοσύνη, made in Greece

Ποιες προκλήσεις φέρνει η ραγδαία εξάπλωσή της; Θα κλέψουν τα ρομπότ τις θέσεις εργασίας μας; Πώς μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει μερίδιο από την παγκόσμια αγορά ΤΝ; Ζητήσαμε την άποψη έξι ειδικών επιστημόνων και επιχειρηματιών. Συνέχεια άρθρου “Τεχνητή νοημοσύνη, made in Greece”